Coaching bij Tijs Breuer

Wat kun je verwachten als je bij mij een coachingtraject volgt?

Je zal je als eerste opvallen dat ik van mezelf ontwapenend ben. Door mijn eigen kwetsbaarheid te tonen, nodig je uit om jouw dilemmas’s en worstelingen te delen. Ik breng rust en aandacht bij jou en blijf me steeds verwonderen over wat je raakt, wat er op je hart ligt. Samen weten we tot de essentie door te dringen en stappen te verkennen, die je dichter bij jezelf brengen. Want niets is fijner dan lekker in je vel zitten en met plezier je werk doen. 

Tijs Breuer

Als manager richtte ik me vooral op motivatie van medewerkers, coaching on the job, en competentie-ontwikkeling. Het beste uit een ieder halen was mijn motto. Mijn aandacht ging steeds naar houding en gedrag, onderlinge samenwerking en stimuleren van eigen verantwoordelijkheid, omdat ik zag dat de teamprestaties hierdoor in sterke mate bepaald worden. Naast het begeleiden van medewerkers in hun loopbaanontwikkeling richtte ik me steeds meer op begeleiding van groepsprocessen. In de rol van facilitator benoemde ik wat niet uitgesproken werd en bracht zo het gesprek op gang. Dit leidde tot een verandering in de cultuur en omgang met elkaar.

Man jump

Mijn passie is het begeleiden van individuen en groepen bij veranderingsprocessen. In mijn huidige functie zie ik mezelf ook als facilitator, in de ontwikkeling naar zelfsturende teams. Ik wissel daarin steeds van pet tussen leiding geven op afstand, teamcoaching gericht op groepsprocessen en individuele coaching, dichtbij de persoon.

Tijs op strand

Mijn manier van werken als coach is anders dan die als manager. Ik ben minder op de oplossing en het resultaat gericht. Ik coach vooral op vaardigheden en persoonlijkheidsontwikkeling. Daarbij streef ik ernaar om vanuit rust en aandacht tot de essentie door te dringen. Wat raakt jou? Wat ligt er op jouw hart? Maar ook: wat belemmert je om jezelf te kunnen zijn en optimaal te presteren? Ik vind het mooi om te zien hoe iedereen zijn eigen thema heeft, waar hij mee worstelt, en waarin ook vaak een sleutel verborgen ligt.

Door aandachtig te luisteren, mezelf te verwonderen en me kwetsbaar op te stellen, ben ik toegankelijk en ontwapenend. De ander mag er zijn met al zijn twijfels en worstelingen. Met zijn wensen en verlangens.

Ik neem de tijd om persoonlijke dilemma’s te verkennen en zoek daarbij naar de kern. Daarbij is er ruimte voor gevoel en emoties. Daarna verkennen we samen de mogelijkheden om stappen vooruit te zetten.

Tijs Breuer botanical garden

Ik graaf daarbij niet diep in het verleden, maar richt me vooral op het hier en nu. Met als belangrijkste doel: dat je lekker in je vel zit en met plezier naar het werk komt.

 

Erkenning en accreditatie

Ik ben aangesloten bij het Platform Essentiecoaches.

De opleidingsinstelling EssentieCoaching® is CRKBO erkend. Het CRKBO is het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs, www.crkbo.nl.

De ICM Coachingsopleiding, die ik heb gevolgd, heeft sinds 15 november 2010 het EQA keurmerk op Practitioner niveau en is officieel geaccrediteerd door NOBCO en ST!R.

2 antwoorden op “Coaching bij Tijs Breuer”

  1. Bedankt voor de fijne en professionele begeleiding die je mij hebt gegeven in mijn zoektocht naar mezelf. Ik had niet gedacht dat ik in zo’n korte tijd zoveel beter in mijn vel zou komen. Ik voel me een ander mens, zowel op mijn werk als thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.