Leiderschap vanuit innerlijke focus

In 2016 volgde ik de opleiding ” Leiderschap vanuit innerlijke focus en essentie” (LIFE) bij Opleidingen Essentiecoaching.

Een leergang die me op een andere manier naar mezelf als persoon en als leidinggevende heeft leren kijken. In de hectiek van alledag liet ik mij te vaak leiden door urgente problemen die opgelost moesten worden. Een moment van rust was dan een verademing.

Ik heb niet alleen geleerd om steeds terug te kunnen gaan naar mezelf en te vertrouwen om mijn innerlijk kompas. Ik heb aan mijn collega’s gemerkt dat ze mij nu ervaren als een inspirator, die rust en innerlijke balans uitstraalt en waar je graag dingen voor wilt doen. Daarmee heb ik, zonder het zelf te beseffen, meer natuurlijk gezag verworven.

Ben je als leidinggevenden bereid om jezelf een spiegel voor te houden en wil je elke werkdag met meer energie de werkdag afsluiten, dan is LIFE een absolute aanrader. – Tijs Breuer

Ik stimuleer graag eigen initiatief van medewerkers. Dan gebeuren er mooie dingen.

LIFE biedt je een training die is gericht op het ontdekken, waarderen en volgen van jouw essentie, als een innerlijk kompas van waaruit je jouw werk vormgeeft. Je leert je eigen balans te vinden in uitdagende polariteiten zoals autonomie versus verbinding, dienend versus resultaatgericht leiderschap. Zachte kracht én een stevig anker. Werken vanuit je essentie geeft een innerlijke zekerheid, rust en creativiteit waarmee je effectief met de complexiteit in de externe omgeving kunt omgaan. In moeilijke situaties ben je in staat in het oog van de storm te staan.

Bekijk hieronder de video over de Opleiding Essentiecoaching.