Meer over Tijs Breuer

Waar houdt Tijs van? 

Tijs is een levensgenieter. Hij houdt van buiten zijn, in de natuur, en ook daar is hij geen stilzitter. Hij houdt van bewegen zoals fietsen, hardlopen, wandelen en yoga. Hij gaat regelmatig de natuur in voor “outdoor fitness”, waarbij hij hardlopen combineert met fitness- en yoga-oefeningen in de frisse buitenlucht. Hij is dol op tuinieren: zaaien, onkruid wieden en groenten oogsten.

Een uit de hand gelopen hobby van hem, waarbij hij actief met zich lijf en leden bezig kan zijn, is massage. Hoewel dit soms zwaar fysiek werk is, geeft hem dit juist veel energie. Daarbij concentreert hij zich volledig op het moment, op de ademhaling van de ander en gespannen plekken van het lichaam. Die aandacht en rust zie je ook terug in zijn coachingspraktijk.

Lezen doet hij ook graag, maar iets actief doen gaat meestal voor. Vooral tijdens het reizen en op de zondagmiddag vindt hij de tijd om de krant of een goed boek te lezen, zich ergens goed in te verdiepen.

6202773159_df50e3a9cf_b

Hij hecht daarnaast veel waarde aan “quality time” door samen met zijn partner of zijn dochter te gaan wandelen. Tijs heeft geen standaard gezinsleven. Zijn partner en dochter zijn belangrijk voor hem. Meerdere keren overwoog om naar Spanje te emigreren met zijn Spaanse levenspartner. Zijn dochter houdt hem dan bij de les en zeg tegen hem: Het zou zonde zijn als je weg gaat, zeker als je dan niets meer doet met jouw kwaliteiten als leidinggevende en coach. Bij het kiezen van projecten en tijdelijke opdrachten volgt hij sindsdien meer zijn hart, maar houdt ook oog voor zijn eigen ontwikkeling.

Tijs Breuer jeugd

Hoe is Tijs opgegroeid?

Dat Tijs samen zijn zus Maaike opgroeide in een commune, is nog steeds zichtbaar door zijn sociale instelling en open-minded houding tegenover alternatieve levensstijlen. In de woongroep werden roulerend door de verschillende gezinnen op de kinderen gepast, zodat iedereen kon werken. Er was veel vrijheid en gezelligheid, maar die vrije opvoeding had ook zijn negatieve kanten. Er waren geen regels en “alles moest kunnen”; er was gebrek aan structuur en regelmaat. De opvoeding van zijn dochter Eva pakte hij anders aan: hij was streng maar rechtvaardig, hij daagde haar uit en zorgde voor een vast dagritme.

Tijs heeft vanaf zijn jeugd steeds gezocht naar een gezonde balans tussen spiritualiteit en pragmatisme. Zijn vader was organisatie-adviseur, hij voerde diepgaande gesprekken met bevlogen managers in de semi-publieke sector. Zijn moeder had vanuit de muziek de overstap gemaakt naar de gestalt- en psychotherapie en is met haar nieuwe man een school gestart voor “transformatiewerk” op het raakvlak van spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling. Door de opvattingen van zijn ouders zag hij hoe belangrijk de verbinding tussen theorie en praktijk, tussen hoofd en handen is. Hij liet zich inspireren door de theofysica van Fritjof Capra en het praktische milieu-activisme van Wangari Maathai. Hij wilde eraan bijdragen om de wereld mooier en schoner te maken. En hij realiseerde zich steeds meer dat het bewustzijn van mensen hierin de sleutel is, maar ook dat het gedragsverandering van mensen met kleine stapjes gaat.