Waarom coaching?

Wat is er mooier dan met plezier naar je werk gaan en lekker in je vel zitten? Als manager merkte ik hoe belangrijk dit plezier is voor de resultaten die je met elkaar kunt bereiken. Ik gebruikte steeds vaker coachingtechnieken, omdat dit tot veel betere prestaties van het team leidde dan de traditionele manier van leiding geven. Nadat medewerkers gecoacht waren, gingen ze met meer plezier naar hun werk en wisten ze beter wat ze wilden. Coaching kan veel effectiever zijn dan een cursus, gericht op vaardigheden en competenties.

Freedom

Voor mij is dit de motivatie geweest om twee opleidingen tot professioneel coach to volgen (ICM en Essentiecoaching). Als coach daag ik uit en ondersteun ik collega’s en cliënten in hun leer- en ontwikkelproces. Dit proces wordt door jezelf gestuurd en daarbij staan jouw ervaringen centraal. Ik hecht veel waarde aan een open en kwetsbare opstelling van mezelf, om de ander uit te nodigen hetzelfde te doen.

Op deze site, in mijn blog en in de vorm van interviews en tips, deel ik mijn ervaringen en inzichten, die ik tijdens mijn werk als coach opdoe. Zo krijg je een beter beeld van wie ik ben – als coach, manager en persoon – en weet je beter wat je kunt verwachten wanneer je met mij samenwerkt. Ik hoop dat anderen plezier hebben bij het lezen en misschien herken je er iets van jezelf in.

Tijs roeiend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.