Waarom Interim-management?

Interim managers vervullen verschillende rollen. Afhankelijk van de problematiek of de vraag. Vaak  worden ze ingeschakeld om afwezige managers te vervangen, bijvoorbeeld vanwege langdurige ziekte, zwangerschapsvelof of in afwachting van een opvolger. Ook kan het zijn dat de huidige manager vanwege onenigheid met de nieuwe koers op non-actief is gesteld.
Change-management
In veel gevallen is er meer nodig dan alleen de ” honneurs waarnemen”. Om veranderingen binnen organisaties te bewerkstelligen, is een manager nodig die ervaring heeft met groepsdynamiek en die begrijpt hoe gedragsverandering tot stand komt. Ook als zaken intern gevoelig liggen, bedrijfsprocessen geoptimaliseerd moeten worden of als er een reorganisatie met een personeelsreductie moeten worden uitgevoerd, is een interim-manager wenselijk.
Het kan dus heel effectief om tijdelijk de juiste persoon op de juiste plaats te hebben. Het inhuren van een interim-manager voorkomt overbelasting van medewerkers. Hij kan bij reorganisaties en cultuurveranderingen onrust wegnemen en acceptatie bevorderen. , En bij tijdelijke uitbreiding kan de interim-manager ervoor zorgen dat de piek wordt opgevangen en daarna weer kan worden afgebouwd.
Bruggenbouwer
Waarin onderscheid ik mij als interim-manager?
Mijn ervaring ligt vooral als bruggenbouwer in gemeenteland. Ik ben gewend om medewerkers en afdelingen met elkaar te verbinden. De verschillende taken die een overheidsmanager vervult zijn mij bekend: van personeelsmanagement, financiën en beleid tot jaarplannen en kwartaalrapportages. Als interim manager zorg ik ervoor dat ik me de problematiek van de nieuwe organisatie snel eigen maak, zodat er snel een verander-aanpak ligt. Dan zet ik met de mensen elke week een stapje vooruit. En ondertussen zorg ik voor openheid en duidelijkheid, zodat de verwachtingen voor iedereen helder zijn.
verwondering
Nadat ik kennismakingsgesprekken met alle medewerkers en ” stakeholders” heb gevoerd, stel ik een verwonderingsdocument op, waarin ik beschrijf welke zaken mij opvallen. Daarna kom ik vaak met een verbeterplan of – indien nodig – een maatregelenpakket, waarin de inbreng van diverse betrokkenen zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.