Wanneer is coaching nuttig?

Coaching kan in verschillende situaties nuttig en prettig zijn. Hieronder volgen een paar voorbeelden.

Je wilt je sterke en zwakke punten beter leren kennen. Door meer zelfkennis vergroot je je zelfvertrouwen en leer je jouw eigen gebruiksaanwijzing beter kennen.

Je wilt beter leiding geven, delegeren of andere vaardigheden. Je hebt nieuwe taken gekregen waar je nog niet mee vertrouwd bent. Het kan prettig zijn om te reflecteren op die eerste ervaringen, zodat je jezelf hierin kunt aanscherpen en verder verbeteren.

Misschien heb je behoefte aan een klankbord, omdat je een eenmanszaak of een solistische functie vervult. Het kan verhelderend werken wanneer je jouw gedachten en kunt delen.

Eén antwoord op “Wanneer is coaching nuttig?”

  1. Bedankt voor de fijne coaching sessie van afgelopen week. Jouw warme en ondersteunende aandacht en heldere spiegel maakte dat ik mezelf snel kon openstellen. Het heeft bij mij veel op losse schroeven gezet en ik was een dag behoorlijk in de war. Maar nu lijkt alles op zijn plek te vallen en zie ik wat ik kan veranderen om mijn leven weer meer richting te geven. Een goed begin van een veelbelovend veranderingsproces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.