Werkwijze coaching

Ik coach vooral op vaardigheden en persoonlijkheidsontwikkeling. Daarbij streef ik ernaar om vanuit rust en aandacht tot de essentie door te dringen.  Mijn manier van werken als coach is dus niet puur gericht op oplossingen en resultaten. Wel op vragen als: Wat raakt iemand? Wat ligt er op zijn hart? Maar ook: wat belemmert iemand om zichzelf te kunnen zijn en optimaal te presteren? Ik vind het mooi om te zien hoe iedereen zijn eigen thema heeft, waar hij mee worstelt, en waarin ook vaak een sleutel verborgen ligt.

Tijs Breuer rietland

Als manager richtte ik me vooral op motivatie van medewerkers, coaching on the job, en competentie-ontwikkeling. Het beste uit een ieder halen was mijn motto. Mijn aandacht ging steeds naar houding en gedrag, onderlinge samenwerking en stimuleren van eigen verantwoordelijkheid, omdat ik zag dat de teamprestaties hierdoor in sterke mate bepaald worden. Naast het begeleiden van eigen loopbaanontwikkeling ging ik me ook richten op begeleiding en verandering in groepsprocessen. In de rol van facilitator benoem ik wat niet uitgesproken wordt en breng zo het gesprek op gang, waarmee de cultuur en de omgang met elkaar verandert. Zo help ik bij de ontwikkeling naar meer zelfsturing en verantwoordelijkheid in de teams. Ik wissel daarin steeds van pet tussen leiding geven op afstand, teambegeleiding  en individuele coaching, dichtbij de persoon.

Door aandachtig te luisteren, mezelf te verwonderen en me kwetsbaar op te stellen, ben ik toegankelijk en ontwapenend. De ander mag er zijn met al zijn twijfels en worstelingen. Met zijn wensen en verlangens. Ik neem de tijd om persoonlijke dilemma’s te verkennen en zoek daarbij naar de kern. Daarbij is er ruimte voor gevoel en emoties. Daarna verkennen we samen de mogelijkheden om stappen vooruit te zetten.

Ik graaf daarbij niet diep in het verleden, maar richt me vooral op het hier en nu. Met als belangrijkste doel: dat je lekker in je vel zit en met plezier naar het werk komt.

De ICM Coachingsopleiding, die ik heb gevolgd, heeft sinds 15 november 2010 het EQA keurmerk op Practitioner niveau. ICM is hiermee officieel geaccrediteerd door NOBCO en ST!R.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.