Workshop: Inkeer door aanraking

Workshop: Inkeer door aanraking

Leer elkaar een ‘pakking’ geven

We doen er vaak alles aan, om de stilte te vermijden. Het komt er niet van om te mediteren, want de stilte en leegte in onszelf ervaren is best eng. Je voelt je alleen, afgescheiden van de buitenwereld. Je mist contact met diegenen om wie je geeft, met de aarde, met de kosmos. Dat geeft een treurig en eenzaam gevoel, alsof je er niet meer bij hoort. Liever zorgen we voor gezelligheid of onderhouden we onze contacten op sociale media. Hoe je ook bezig blijft in die contacten, op momenten kan je ervaren dat er

geen wezenlijk contact is tussen jou en je omgeving. Dat kun je als een schok ervaren, die je wakker schudt uit een verdoving.

In deze workshop ervaren we hoe het is om in contact te zijn met jouw diepe stilte en tegelijk een warm contact met de ander, met je omgeving en het universum te ervaren. De ingang is heel eenvoudig: subtiele aanraking van je lichaam, zuiver, met alle aandacht en zonder bijbedoelingen. Dit contact let heel nauw. Er ontstaat een gelijkwaardige, energetische verbinding waarin je de ander vol-ledig ziet. Je wordt je gewaar zijn van de schoonheid van jezelf en de ander. Door het contact met jezelf en de ander ervaar je ook de verbinding met de aarde, met het universum. De helende factor in deze workshop is de volledige aanwezigheid, de allesomhullende aandacht voor elkaar. Uit die waarneming ontstaat ruimte om de diepe stilte te omarmen.

Deze workshop, die wordt gegeven tijdens het OpenUp! Festival, is gebaseerd op de methode van Essentie-Coaching®. Dit is een unieke combinatie van therapie en bewustzijn die de verdieping geven, zonder diep te graven in het verleden. Essentiecoaches werken inspirerend, uitnodigend en openend.

Meer informatie over het OpenUp! festival.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.